utorak, svibnja 30, 2006

Videodrome (1983)

(r: David Cronenberg)

bičevanje tvja

novi trend je zahvatio zapadni svijet - bičevanje televizora!

Sječam se da sam Videodrome gledao davno na tvu i jedino što mi je ostalo u sječanju je

guranje kazete u rupu na stomaku i vađenje pištolja iz iste. Video je propao, uskoro će i DVD

biti zamijenjen novim tehnologijama, a Croneneberg je Videodrome snimio u vrijeme kada

je video počeo da vlada, na njemu ste mogli pogledati gomilu filmova koji nikada nisu vidjeli

kino dvorane, a među njima su naravno najzanimljiviji bili oni koji su bili previše

krvavi za kino, a bilo je i lažnih snuff filmova za potpuni užitak. Cronenberg je kao kritičar

ljudske gluposti i nastranost ovim filmom želio natuknuti da to vodi u propast, jer tome

očito nema kraja. Ali nije mogao ni zamisliti da će uskoro osvanuti World Wide Web koji

je još otvoreniji medij i jednina bi je cenzura autocenzura vlasnika web stranica. Danas

zato Videodrome izgleda poprilično zastarjelo (i vjerovatno potpuno nezanimljivo mlađim

generacijama koji su videorekordere vidili samo u ormarima ili na tavanima) a teško da

će koga šokirati snimke (loše glumljenog) bičevanja zavezane žene kad na netu postoje

stranice tipa www.rotten.com (gdje imate galerije slika leševa, žrtava automobilskih

nesreća) i videoclipovi koji prikazuju pravo streljanje, paljenje žene na lomači i sl.

Film dakle gubi na toj šokantnosti, što dosta fali za ukupni dojam i malo razbija

atmosferu jer se sve gradi oko toga, a opet to je ipak Cronenberg, pa čete vidjeti i

već spomenutu rupu koja se otvori preko stomaka a neodoljivo podsječa na golemu vaginu, pa guranje ruku, videokazeta i pištolja u nju, bičevanje televizora (zakon scena!:-) i mnoge druge, koje neću navoditi da vam ne pokvarim užitak gledanja.

Videodrome možda više nije šokantan kako bi trebao biti, ali je ipak zanimljiv film

i vrijedi ga pogledati.

Ocjena: 7,5/10

Trivia: The majority of the trailer was created with a Commodore 64 computer.

-

Izdvojeno: ŽENA-PEPELJARA:

kako lepo

samo naprijed Nicki, that`s a good girl! ;-)

treća bradavica

e sad bi trebalo poljubiti da ne boli, pa lizati... sisati...s.i.s.a.a. *slina curi*


War of the Worlds (2005)

(r: Steven Spielberg)

jebalo majku kako je lepo rendirano

Ako ništa drugo zanimljivo je vidjeti koliko su drugačiji ovi "filmovi katastrofe" poslije

9/11 od onih prije. Nema ovdje ni rasturanja Bijele kuće, ni nacionalnih spomenika, pa čak ni

scena uništavanja većih gradova, da ne kažem rušenja nebodera. Još je rano, a tko zna da li će

ikada više i biti filmova poput Dana nezavisnost (nije da će mi faliti, ali opet volim povremeno vidjeti Bijelu kuću rasturenu na sitne sitne detaljno animirane komadiće). Naravno da tetkica Stevica Spielberg igra na sigurno, nema tu ni prdac od političke nekorektnosti. On je kao htio "modernizirati" staru priču napada aliena i prikazati je kroz priču o hardworking rastavljenom ocu koji ne zna sa svojom djecom. I dobro, ne kažem da je ta ideja loša, ali naravno da ni to nismo dobili. Nema puno drame ni realizma ni u tom "obiteljskom" dijelu priče. Kliše do kišeja mama još voli tatu, ali ne može s njim, djeca su "čudna" mala je prepametna za svoje godine, a sin je povučen i stalno sluša glasnu muziku. Otac, kojeg bi trebali "razumjeti" i valjda "zavoljeti" ili šta god, ne znam šta je Stevica htio a nije napravio ali on se ponaša kao tipični agresivni fizikalac koji je vjerovatno mlatio i ženu i djecu i nije nimalo čudno što ga je žena ostavila i udala se za onog "picajzlu" tj. brižnog ali nekul tipa. Jebote pa on čak ni ne zna da mu je kći alergična na maslac od kikirikija ("od rođenja")! Mislim, ajd da je u pitanju neko voće, to bi mogao razumjeti, jer voće ameri rijetko ili nikad ne jedu, barem ne u filmovima, ali MASLAC OD KIKIRIKIJA se jede SVAKO JEBENO JUTRO! I on to nije zapamtio!?

A "sf" dio?

Dakle, došli ti neke alieni, da bi eto uništili čovječanstvo (znači klasika, sad se ja mislim,

ajd uzmimo teoretski da osim nas ima nekoga u ovim beskrajnim prostranstvima crnog svemira, ili da je bog stvorio još jednog Adama tamo daleko, i sad ta napredna civilizacija odluči doći u posjetu nama, svojim prvim i možda jedinim susjedima, da nam, jeli, pomogne i unaprijedi nam naše jadne živote, i šta se desi? Čim izađu iz svemirskog broda - BANG! pokosi ih neki seljačina koji misli, bolje da ih mi prvi napadnemo, dok se nisu organizirali... a sve zbog ovakvih filmova;-)

Nego, vratimo se mi ovom "filmskom spektaklu"...

Alieni su dakle došli da unište čovječanstvo, da od nas naprave gnojivo za svoje čudne crvene

biljke (možda su to neki druglordovi? pa sade u tajnosti od svoje vlasti?? Sumljivi su oni meni

s onolikim očima...) a ispod površine zemlje već imaju zakopane svoje strojiće koji samo čekaju da oni dođu. Sad se ja glupan, opet pitam - zašto bi se mučili i zakopavali te strojiće kad su ih jednostavno mogli povesti sa sobom? Zašto dvaput putovati? Ah, ti alieni i nisu baš inteligentni kako se misli...

I sad su tu tipične pizdarije za glupe amere, da ne moraju naprezati svoje hrđom načete sive

stanice (munja opizdi 20tak puta u jedno mjesto na pola neke ulice i naravno da se svi okupe TIK do tog mjesta, ma neće valjda opet lupiti? neće. ali nešto se sve trese i podrhtava asfalt ispod njih... "Šta je to?" pita jedan, "Jel to podzemna?" pita drugi, "Nije, nema tu podzemne." odgovara policajac koji je bio u prolazu, "A da nije onaj nadzemni vlak što ide malo iznad zemlje?" opet netko pita, "Ne, nema ni toga nadaleko." "A da nije kanalizacija?" (sva se moguća pitanja obrađuju da ne bi jadne gledatelje glava zabolila od razmišljanja) "Nije.... to je nešta drugo." A naš Otac godine još misterijozno dodaje "To je tu bilo. zakopano." Glazba se pojačava, kamera bježi u vis, na sigurno, a kreteni još vire u rupu na asfaltu... i onda POČINJE!

iz mile tri vire

Izlazi nekog tronogo govno, što liči na nekog metalnog kukca a urliče ko dinosaur. Većina onih koji su preživjeli pucanje asfalta i rušenje okolnih zgrada mirno promatraju tu mašinu i čekaju da vide "šta će".

Otac godine nije toliko glup, gledo je on valjda koji od sf spektakla već, pa trći kući po djecu

krade jedni auto što radi i bježi dok mašina oko njega rasipa svoje zrake gađajući uvijek previsoko.

I da ne davim više, ovo je govno od filma. Poslije gledanja osječat ćete se poput Raya Liotte

u onoj legendarnoj sceni u Hanibalu (za neznalice: kad je pojeo svoj proprženi mozak!).

Tom Guz je peder! Zabranio je prikazivanje one epizode Southparka di neće da izađe iz ormara, a mogao je glumiti u geyparadi pod nazivom Topgun! Peder! Stevica Spielberg je jebeni Židov jer nam ne da ni jednu scenu uništavanja poznatih amreičkih znamenitosti, niti vidimo predsjednički kabinet u helikopteru u plamenu, niti uništavanje New Yorka! Ništa! Židov!

Preporuka: ako i posudite ovaj film u videoteci premažite vhs kazetu na nekoliko mjesta korektorom ili barem malo zgužvajte vrpcu, a dvd izgrebite rđavim ekserom. Ako ste već vi najebali barem ćete spasiti stotine nevinih!

najbrži prst ili ...

Svjetlo na kraju tunela: recimo. Ima samo jedna dobra scena, koja potvrđuje urođenu potrebu

prosječnog amerikanca za nepotrebnim ubijanjem. Naravno govorim o onoj sceni gdje Otac godine i njegova na maslac od kikirikija alergična kći pobjegnu u podrum kod onog domoljuba Tima Robinsa, i tu se spase od napada zlih aliena - neko vrijeme. I sad odjednom taj tip pukne i kaže kao neće oni mene u gnojivo pretvorit i počne kopat rupu, vidi Tom Guz da to neće ići na dobro, tip je puko a i dosta je glasan u svom kopanje pa mu mirno kaže, smiri se, nemoj vikati privući ćeš im pažnju na nas. Tip naravno ne sluša, jer je puko, te još glasnije viče. Tom Guz vidi da nema druge nego... ode do svoje kćeri, stavi joj povez preko očiju i kaže sad će tata brzo i ode udavit onog luđaka zbog kojeg su mogli svi najebati, nije njemu bilo zbog sebe, nego zbog male... sad su sigurni... i onda LEGNU NA KAUČ NA SREDINI KUĆE GDJE SU NAJVIDLJIVIJI ALIENIMA!!!

I zaključak: da, da još nisam završio!

Šteta dobre ideje, moglo je ispasti sasvim pristojno, malo drugačiji pogled na tipični zaplet,

ali ništa od toga kad je Stevica u pitanju. Čujem da mu je izašao i neki film o terorizmu, ali

naravno o događaju prije 30 godina, ipak Stevica neće da koga uzruja...osim mene.

Ocjena: 0/10 (umalo sam mu dao 1 bod zbog spomenute scene davljenja ali bio je toliko ispod nule da nema šanse! Ne bi ga ni recenzirao da nije nje. Scene te.)





četvrtak, svibnja 25, 2006

Bully (2001)

(r: Larry Clark)

Naslov filma dobro zvuči, ali je kao opis dotičnog klinca pogrešan, točniji opis bio bi *šupak*. Asshole također dobro zvuči kao naslov, ali zbog cenzorstva bi ga morali mijenjati u A***, što i nije kul.

 This is art;-) />

Priča:

Pazite sad!

Ima taj jedan šupak (Bully) koji stalno zajebava i šamara svog najboljeg prijatelja (kojeg bi ustvari rado guzio), a u tog njegovog prijatelja se zaljubi neka zgodna cura koja se ružno oblači (frikuša koja se druži s kujicom! - da ih samo vidite zajedno! ustavi evo:-)) i ona ne može trpiti to šupkovo ponašanje prema svom voljenom (koji je ustvari zlostavlja i ne jebe je ni 5%, dobro jebe je ali je "ne poštuje kao osobu") i tako ona predloži svome dečku da oni ubiju tog dosadnog šupka (Bullya). Mislim, nisu li (neki) Ameri malo čudni? Nisu ga mogli jednostavno odjebati i prestati se družiti s njim? Neee...

Ali eto, film je temeljen na knjizi koja je temeljena na istinitom događaju.

Kakva god priča bila Larry Clark je od nje napravio vrlo zanimljiv i gledljiv film (tome pripomažu i brojne full frontal nudity scene mršavih tineđerki:-)

Film ima atmosferu i uvodi nas u svoj svijet gdje se i nama čini da je ubojstvo jedini način.

Clark uvjerljivo portretira tineđere i prvi dio filma je odličan, a onda od trenutka kad cura predloži ubojstvo film naglo pada. Šteta, da Clark nije prije svega želio šokirati i da je jednostavno napravio "običan" film o životu tineđera i njihovim "običnim" problemima (kako film i izgleda na početku) + nešto seksa i sisa film bi bio (vjerujem) za čistu desetku.

Ali ne! Morao je on zakuhati., a onda ipak nije išao do kraja, scena ubojstva nije ništa posebno šokantna i krvava (tu je Manson Family još uvijek prvi) a onda je jednostavno pukao, likove nije dalje razvijao nego je sve samo privodio neizbježnom "happy endu", ali ipak film nje loš, čak je za nijansu bolji od Manson Family (gole tete su zgodnije:-)

Dobra mala

Hmm, i s time me misliš sodomizirati, ha?!

Preporuka: Pogledajte.

Ocjena: 7/10

Super mi je ova napomena MPAA: Rated R for strong violence, sexual content, drug use and language - all involving teens. ;-)

subota, svibnja 20, 2006

Anatomie 2 (2003)

(r: Stefan Ruzowitzky)

Evo i prvog njemačkog horrora kojeg pogledah.

Preveden je kao "Bolnica smrti 2", što je IMHO od rijetkih prijevoda koji bolje zvuče od originala - mada je prijevod pomalo neprikladan - Bolnica smrti - a u moj umru samo dva tipa - nije baš iznad prosijeka, ali dobro zvuči!

O čemu se tu radi?

Istraživački tim doktora koji unutar jedne bolnice (*bolnica je neka vrhunska, berlinska, a zajebavaju se s ilegalnim istraživanjima!*) pokušavaju napraviti ubermenscha, tj. čovjeka nadljudske snage (modernizirana frankenstein priča) tako da obične prirodne mišiće zamjene s (super high tech) sintetičkima.

I ajd dobro, recimo da j eto oke priča i zvuči kao da bi oglo uspjeti i u real life, i sve to, ali fora je što oni osim tih umjetnih mišića ugrađuju i nekakav čip na kičmu pomoču kojeg mogu upravljati tim mišićima posredstvom običnog laptopa, a ako upravljaju mišičima, upravljaju i čovjekom. Sad recite vi meni koji debil bi dopustio da mu ugrade tako nešto? Ajd mišiće ne kažem, ima nas svakakvih - netko možda jednostavno želi trčati na posao, ali da ti netko uvali čip i da s tobom upravlja ko s pac-manom, n eznam baš, ali opet ima nas svakojakih.

Glumci su dobri i karakterizacija likova prolazi - za horror.

Najbolja scena je odmah na početku kad bruder od ludog doktora dođe na konferenciju, a poslije toga film sve više opada u kvaliteti i do kraja je i dosadan i glup.

Šteta s takvim početkom.

Sad me zanima kakav je taj Anatomie 1.

Preporuka?

Ako volite horrore pogledajte ga, ima par zanimljivih scena i gledljiv je, nema previše onih debilnih nelogičnosti koje me uvijek iživciraju u večini horrora. A ako niste horror fan pogledajte ocijenu dolje.

Ocijena: 4/10




Gacy (2003)

(r: Clive Saunders)

i bolje da ovo ne vidiš!;-))

s ovim nas misle uplašiti ili zgroziti... crvi se pojavljuju u barem 10-15 scena!:-)

Tagline: Friend. Neighbor. Killer.

Još jedan iz kolekcije filmova o poznatim serijskim ubojicama ali puno slabiji od [LINK=http://negativni.blog.hr/arhiva-2005-12.html#dan5]The Manson Family[/LINK].

Gacy je bio neki debeli peder koji je volio mlade dečke, ali je istodobno i mrzio pedere - jebene kombinacija! - i tako bi te naivne mladiće prvo naguzio a potom ubio i zakopao ispod kuće.

Navodno je pokupio preko 2000 mladića. Ispod njegove kuće našli su 29 leševa i još 4 izukli iz rijeke Des Plaines u koju je bacio zadnja četiri jer ispod kuće više nije bilo mjesta.

Znači bilo je dosta materijala za dobar horror/nasilan film, ali nažalost ništa od toga nije iskorišteno. Film izgleda kao da je rađen za TV i to za nedjeljni popodnevni program. Večinom vidimo Gacyja kako obavlja uobičajene dnevne poslove i pratimo njegov "normalni" društveni život, što bi isto bilo ok, ali onda su trebali angažirati bolje glumce i kvalitetnijeg redatelja. Tako da je to totalno pogrešan pristup.

Kad su već odlučili snimiti film o serijskom ubojici, sodomistu zašto barem nisu iskoristitli dostupni materijal? Ovako nisu napravili ništa. Ajd glumac koji glumi Gacyja (Mark Holton) je ok, ali policajci liče na klošare, "mladići" su ustvari tipovi u kasnim 30tima, Gacyjev stari izgleda mlađi od "mladog" Gacyja itd. itd.

Šteta.

Preporuka: zaobići

Ocijena: 1/10

 Jebačke zadnje riječi!

Jebačke zadnje riječi!:-)

Trivia: Gacyjevo puno ime je: John Wayne Gacy:-)))

I Still Know What You Did Last Summer (1998)

(r: Danny Cannon)*

gola ali ne!:-)

Tagline: Some secrets will haunt you forever.

Ludi ribar opet progoni Hewitticu, mislim progonio bi je i ja, da je barem malo bliže... ali ne da je poderem kukom... barem ne kukom... hmm-daa... Ali ludi ribar ne bi bio ludi ribar da je ne slijedi i na Bahame! Jebo mater svoju ludu! Koje zlopamtilo! I koji pederi od scenarista... zamislite Hewittica na Bahamima! Cijeli sam film samo čekao da je vidim u badekostimu, a ono MA-U-NA! Sezona oluja - nema kupanjaa! E TO je pravi horror - BEM! - udari te u jaja kad se najmanje nadaš! A ima i scena pod tušem, ali pederi nam daju samo leđa! Dabogda se ugušili kurcem!

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 0,5/10 (+ 0,5 bodova zbog J. Love Hewitičine izražajne glume i kuke u ruci)

A ovako se zove novi film od Jennifer Love Hewittice:

She Had Brains, a Body, and the Ability to Make Men Love Her (2006)

* zvuči kao neki kuronja iz pornića!:-)

+ Extras:

film je na IMDb pod ovim žanrovima: Horror / Mystery / Thriller (more) jebo majku, da nije možda i vestern?

I jedan dobar quotes:

Nancy: This island didn't have a murder rate until you people showed up!


srijeda, svibnja 17, 2006

House of the Dead (2003)

(r: Uwe Boll)

Nisam ga morao ni gledati, znao sam odma da je sranje - obrada igrice i Uwe Boll, ali eto kad čovjek ne vjeruje svome šestom čulu (hrv: špurijus).

I tako ubacih DVD i sjedoh (..barem nema vipove reklame!)

Početak obečava: ulickani 35godišnji bogataši (dva bijela para i crnkinja - nema crnje? znači da neče biti ni humora!) idu na rave party (?!) na Otok Smrti!

Hmm, zar nije moglo biti da idu na, štajaznam, zabavu kojom će proslaviti kupnju tog otoka i onda ih - oh, the ironie - tamo dočeka smrt?

Dakle idu na rave party na Otok Smrti, tamo je i neko groblje i neka (valjda) crkva, a iz grobova izađu živi mrtvaci (iz svakog groba njih pedesetak, jer je grobova bilo možda petnaestak, a zombija gomila!) i onda neki od bogataša poginu, a neki se i spase i pobiju sve mrtve. I odu.

I to je to.

Dobre scene (jedna jedina):

Kad bogati pizdun kaže kapetanu broda koji ima "retardiranog" pomočnika (koji izgleda inteligentnije od ostatka glumačke postave!) i zove se Kirk, nešto kao: Ha! Ako si ti Kirk, jel on (misli na retardiranog) onda Spock? a kapetan izvadi nožinu od pola metra i zabije ga u rub broda pizdunu pred oči! te kaže: "Ne volim te fore s Kirkom"(!) te spremi nož. JE-BE-NO!:-)

Gluposti:

SVE OSTALO!

- Bogati pizduni u srednjim tridesetima slušaju i idu na rave

- kapetan Kirk, stoji usidren s brodom punim oružja a onda prima i putnike!

- gospođa iz oblane straže ga pušta da pobjegne ("da vidi šta smjera") a onda ga prati na sigurnoj udaljenosti preko OTVORENOG MORA, a o tome ne obavijesti svoje nadređene!

- svi bogati pizduni se znaju odlično služiti svim vrstama vatrenog oružja, te sjekirama itd. itd.

Zaobići u širokom luku, ako vam netko predloži da pogledate film, ošamarite ga odmah! kasnije vam se možda neće dati...

Ocjena: 0/10

Quote (koju ćete pamtiti:-):

Jordan Casper: Look, I don't know what's going on here, okay? What I do know is that I got to get you all off this island. How did you get here?

Rudy: The boat, like everyone else. But it's gone, it's been destroyed.



subota, svibnja 13, 2006

Virus (1999)

(r: John Bruno)

Mudri

Ah, još jedan film o vanzemaljcima koji iz nekog (ovdje nepoznatog) razloga žele uništiti čovječanstvo. Ali za razliku od [LINK=http://negativni.blog.hr/arhiva-2006-01.html#dan2]Progeny[/LINK] ovdje alieni nisu ni vitki ni sivi, ni s kurcem na čelu. Ovdje je riječ o inteligentnoj električnoj energiji (joj, da je elektro-slavoniji tako nešto, pa da se struja sama isključuje kad ne platite račune!:-)

Dakle, priča

Svemirsku stanicu Mir spiči neka "svemirska munja", rasturi je, pa se satelitskom vezom prenese do ruskog istraživačkog broda, te se tamo ugnjezdi i počne kovati (mada kovati i nije najprikladniji glagol:-) planove kako uništiti ljudsku rasu. Kasnije na tu "inteligentnu munju" naleti grupa američkih (avkors!) lovaca na olupine i akcija počinje...

Short Cuts

Jel se itko sjeća onog legendarnog dječijeg filma "Short Cuts"? mene ovaj podsjetio...

Film je mogao ispasti sasvim solidan, jer je robotika relativno rijedak motiv u sf horrorima, ali najveća mana mu je casting - tu je nezaobilazni brat Baldwin (jedan od njih, svi su glupi i isti!:-), dosadni Donald Sutherland i netalentirana Jamie Lee Curtis, koja začudo ni ne vrišti (ali ni ne pokazuje sise, što je ipak dobro jer je već baka!:-), dobar mi je jedino tip što je glumio Kubanca (Sherman Augustus), ali njega brzo asimiliraju. Osim glume i scenarij je poprilično loš - kako sam već rekao ne navodi se baš nikakav razlog zašto bi munja uopće došla na Zemlju i željela uništiti čovječanstvo, likovi su nestvarni, dijalozi glupi, kao i većina reakcija likova (zavlačenje u mračne uske rupe i sl.)

Mozak van

Ima i par ovakvih scena...

A ima li išta da valja?

Ima. Sviđa mi se ideja o inteligentnoj el. energiji iz svemira, mada zvuči trashy, osnovna priča filma je ok, a i dugo nisam gledao neki sf horror s robotima (moram se dokopati Generacije 1999!).

Zaključak

Najgore je što se vidi da je film imao potencijala, ali da je negdje krenulo krivo. Šteta.

Pogledajte ako niste previše zahtjevni a volite sf horrore.

Ocjena: 4/10

EXTRA! EXTRAS!

Još bi izdvojio jednu glupost koja je standard u američkim filmovima - scena kada s tom energijom komuniciraju preko računala, odgovori svemirske munje se ispisuju na ekranu, ali i izgovaraju onim "dark lord" efeckt glasom (nešto između Overminda iz Starcrafta i Pinheada iz Hellreisera) pa mislim, zar ne bi bilo "strašnije" da vidimo samo riječi a čujemo samo tišinu?!

I naravno da svemirska munja održi govor kako su ljudi glupi i nepotrebno nasilni (fuckin space hippy!)

Ah silly Americans...

Jedan qoute iz filma:

"Hello? I am a friend, ok? Im Cuban, not American."

:-)

srijeda, svibnja 10, 2006

The Exorcist III (1990)

(r: William Peter Blatty)

Ovaj put se režije (nakon propalog i ismijanog drugog dijela) uhvatio sam William Peter Blatty, pisac novele "Legion" po kojoj je i snimljen prvi dio, on navodno "nije bio zadovoljan Friedkinovom vizijom" svojeg djela pa je odlučio svoje djelo ekranizirati "kako treba", i jaoo kakav debakl!

The Egzorcist III naravno ima NEKU priču, ali bolje da ne ulazim u detalje da ne bi zapeo kao u prošlim pokušajima pisanja posta, usprkos mojoj konačnoj ocijeni (vidi dolje pa se vrati) predlažem vam da film ipak pogledate zbog slijedećeg:
1. Par duhovitih dijaloga (najbolji: na odjelu poremećenih, detektiv (gl. lik) razgovara s jednom babom koja je možda bila svjedok ubojstva, dijalog pišem po sjećanju:
- Gospođo, vi ste bili pred sobom oca Togitog jutros u 5? Jeste li vidjeli nekoga da ulazi u sobu?
a baba odgovara:
- Jeste li vi došli da mi popravite radio?
- Šta ne valja s vašim radiom?
- Prenosi glasove mrtvih. Neću da ih više čujem. Jeste li vi majstor za radije?
- Jesam gospođo. Gdje vam je taj radio?
- Evo ga, tu je - ona diže prazne ruke (u njima kao drži radio) - jel ga vidite?
Detektiv pogleda u njezine prazne ruke i odgovori:
- Da, vidim ga gospođo.
A baba će:
- Držala sam telefon. Znala sam da vi niste nikakav majstor!
(Hint: ako vam ovo nije smješno ipak nemojte pogledati film!)

2. jedna dobra scena:
baba puže po stropu - apsolutno nepotrebna scena, ali izgleda dobro!

Da ne duljim više: 3/10


EDIT

Evo našao sam i izvorni kvout one gore scene (i na IMDb čini se misle da je to najbolje iz filma:-)

IMDb Quotes:
Mrs. Clelia: My radio. Aren't you going to fix it? Nothing ever gets fixed round here. Just a whole bunch of pies and anchovies. Go away. I don't ever talk to strangers.
Dt. Kinderman: I'm the radio repairman, Mrs Clelia.
Mrs. Clelia: Well then, fix it.
Dt. Kinderman: What's wrong with it?
Mrs. Clelia: Dead people talking. It's right here. Do you see it?
Dt. Kinderman: Yes. I see it.
Mrs. Clelia: I just knew you weren't really a radio repairman. That's a telephone I'm holding.

četvrtak, svibnja 04, 2006

Superstition (2001)

(r: Kenneth Hope)

Ovo treba jebat!

Evo opet natpisa: "Ovaj film je snimljen po istinitom događaju..bla-bla", a priča je o nekoj dadilji oko koje se stalno, kao slučajno, zapali vatra. Ona čuva dijete, ode iz sobe na trenutak, kad li opa! gori kuća. I uvijek se pravda, kao nisam ja, bio je onaj radnik što je došo on je ostavio cigaretu. Onda otkrivamo da cura im telekinetičke moči i da se vatra zapali "sama od sebe" kad se ona uzruja. Po istinitom događaju? Aha. Vjerovatno JE bila neka dadilja narkomanka koja se uroka i padne joj cigareta na tepih, pa spali par kuća i završi na sudu.

Film je glup i dosadan.

Italy sucks black balls!!!

Glavna glumica je zgodna ali ne pokazuje sise!

Tako da je...

Ocjena: 0/10

Fina sisa

Jedina dobra scena u filmu

Izdvojeno: glavni glumac zove se : Mark Strong



ponedjeljak, svibnja 01, 2006

The Manson Family (2003)

Ovo je jedan od onih filmova koji će gledatelje podijetliti na dva tabora -
na one kojima je film čisto ekspoatacijsko sranje bez radnje i smisla i one kojima je film super jer je krvav i pun "sexa". Ja sam po prirodi neodlučan (tipična vaga klackalica:-) pa pogledavam i prema jednom i prema drugom taboru (zasro sam s tim taborima, a?)

Film je "lažni dokumentarac" - večina scena izgledaju kao arhivske snimke iz 60tih (uključujuči i "dlačice" i crte na rubu "filma"), "pokajani" zločinci hladno pričaju o svojim nedjelima, psihodelija je isto oke izvedena, jedino je seks jadno prikazan (u maniri "erotskih" filmova, gdje cura tipu sjedi na pupku i uzdiše), ali su zato scene ubojstva jebeno uvjerljive i stvarno gadne za gledanje. Stvarno me iznenadilo koliko su ih pomno i realistično snimili, od reakcija ljudi - koji preklinju, cvile i jednostavno nikako da umru! do uboda i krvi taman koliko treba;-) Ma uglavnom da se naježiš!
A najzanimljivije je (ako je istina) da je glavni ubojica, tip koji je ubio i jednu trudnicu kasnije postao (jebeni) svećenik!

Dakle, dobre stvari:
sve scene ubojstava, 2-3 dobre sise, uvjerljiva gluma, uspijeva isprovocirati

Loše:
Zadovoljavanje pupkom, prvi sat filma je poprilici dosadan (film ukupno traje sat i pol), nema puno događanja, nepotreban sub plot (što bi rekli ameri ili po naški - podradnja) o nekim sjebanim kilincima, "fanovima" lika i djela Obitelji, nakon gledanja filma nećete puno više znati o Mensonu i familiji, a kao - dokumentarac!

Tako da je ocijena: 8/10 (jer su ipak scene ubojstava najbolje koje sam ikad vidio na filmu!)
Obavezno pogledati!