utorak, travnja 04, 2006

The Beyond (1981)

Ima jedna knjiga u kojoj piše o sedam kapija pakla (ne jedna, ne tri nego SEDAM! -očito je tamo prometnije nego kod svetog Petra!:-), neki slikar u nekom hotelu nacrta tako ružnu sliku da mještani (Louisiane, 1927.) tako popizde da ga razapnu na podrumski zid i "okreče",
Image Hosted by ImageShack.us
da ne bi on sa svojom ružnom slikom otvorio koju od tih SEDAM kapija pakla, ali eto zajeba! jer oni upravo tim svojim postupkom naprave suprotno (valjda!), te se ispod hotela otvori... - kapija pakla!! (ili njih više!)
Onda je 1981. neki par je kupio ruševinu od hotela i hoće ga obnovit.
A kad ono pizdarije odmah u startu! Vodoinstalater "slučajno" u podrumu pročačka neku rupu i -BEM!- Free Image Hosting at www.ImageShack.uszombi mu iskopa oko, te ga i ubije. Onda malo praznog hoda, dođe slijepa djevojka koja "zna sve o tom hotelu" i tako, a tip što je kupio hotel ode u (valjda) knjižnicu, tamo na visokim ljestvama čita neku ogromnu knjigu s nacrtom hotela, odjednom lupi grom i on padne na glavu!
Image Hosted by ImageShack.us
A onda ga dokrajče neki pauci - jedan pravi a ostali plastični s pijace. Naravno da mu i oko iskopaju (ima ukupno tri vađenja očne jabučice!). Dok on izvaljen leži i čeka da ga pauci dokrajče, Free Image Hosting at www.ImageShack.usnjegova žena se šmuca s nekim doktorom (upoznali su se kad je on došao "liječiti" jednog radnika koji je isto najebo zbog ukletog hotela), s njim dođe u bolnicu, tamo neki zombiji sporiji od puža ih mrko gledaju i pužu prema njima!
Image Hosted by ImageShack.us
Doktor brzo skuži (ipak je doktor!) da zombije treba u glavu (pokupio je i pištolj usput), kasnije to opet zaboravi pa bezveze potroši sve metke, ali srećom po njih zombiji su spori pa on i cura uspiju pobjeći, ali pobjegnu u - podrum! Logično.
A onda -TWIST!-to nije podrum bolnice nego... podrum hotela a onda opet-TWIST!-svuda oko njih je prizor sa slike onog slikara kojeg su razapeli i okrečili na početku, pakao valjda -
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
neka pustoš i par leševa mjestimično, a di god se okrenu ono ista slika! Iiii... KRAJ!
Image Hosted by ImageShack.us

Ima par lijepih kadrova i poteza kamerom, glazba je dobra, ali se stalno ista tema ponavlja, a u nekim scenama je totalno neprikladna! I još tih par simpatičnih krvavih scena - đeki/inspektor rex mi je bio najbolji!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Pa eto - jedva 3/10.

Nema komentara: