četvrtak, svibnja 25, 2006

Bully (2001)

(r: Larry Clark)

Naslov filma dobro zvuči, ali je kao opis dotičnog klinca pogrešan, točniji opis bio bi *šupak*. Asshole također dobro zvuči kao naslov, ali zbog cenzorstva bi ga morali mijenjati u A***, što i nije kul.

 This is art;-) />

Priča:

Pazite sad!

Ima taj jedan šupak (Bully) koji stalno zajebava i šamara svog najboljeg prijatelja (kojeg bi ustvari rado guzio), a u tog njegovog prijatelja se zaljubi neka zgodna cura koja se ružno oblači (frikuša koja se druži s kujicom! - da ih samo vidite zajedno! ustavi evo:-)) i ona ne može trpiti to šupkovo ponašanje prema svom voljenom (koji je ustvari zlostavlja i ne jebe je ni 5%, dobro jebe je ali je "ne poštuje kao osobu") i tako ona predloži svome dečku da oni ubiju tog dosadnog šupka (Bullya). Mislim, nisu li (neki) Ameri malo čudni? Nisu ga mogli jednostavno odjebati i prestati se družiti s njim? Neee...

Ali eto, film je temeljen na knjizi koja je temeljena na istinitom događaju.

Kakva god priča bila Larry Clark je od nje napravio vrlo zanimljiv i gledljiv film (tome pripomažu i brojne full frontal nudity scene mršavih tineđerki:-)

Film ima atmosferu i uvodi nas u svoj svijet gdje se i nama čini da je ubojstvo jedini način.

Clark uvjerljivo portretira tineđere i prvi dio filma je odličan, a onda od trenutka kad cura predloži ubojstvo film naglo pada. Šteta, da Clark nije prije svega želio šokirati i da je jednostavno napravio "običan" film o životu tineđera i njihovim "običnim" problemima (kako film i izgleda na početku) + nešto seksa i sisa film bi bio (vjerujem) za čistu desetku.

Ali ne! Morao je on zakuhati., a onda ipak nije išao do kraja, scena ubojstva nije ništa posebno šokantna i krvava (tu je Manson Family još uvijek prvi) a onda je jednostavno pukao, likove nije dalje razvijao nego je sve samo privodio neizbježnom "happy endu", ali ipak film nje loš, čak je za nijansu bolji od Manson Family (gole tete su zgodnije:-)

Dobra mala

Hmm, i s time me misliš sodomizirati, ha?!

Preporuka: Pogledajte.

Ocjena: 7/10

Super mi je ova napomena MPAA: Rated R for strong violence, sexual content, drug use and language - all involving teens. ;-)

1 komentar:

Anonimno kaže...

Film sam gledala i mogu reć da je jedan od bolesnijih sranja koja sam gledala. Nemam nikakvih drugih komentara, ali hvala na informaciji za knjigu. Pozz