nedjelja, lipnja 04, 2006

Little Shop of Horrors (1986)

(r: Frank Oz)

Tagline: A Singing Plant. A Daring Hero. A Sweet Girl. A Demented Dentist.

The kadar:-)

Ovog filma se sjećam iz djetinjstva. U sjećanju mi je ostao Steve Martin (crne kose!) kao ludi zubar i simpatična biljka ljudožderka. Ali kako sam zaboravio pjevanje?! Ovo je jebeni muzikl! A njih volim koliko i hrvatske "humorističke" serije. Šteta. Film je rađen u stilu sfa pedesetih - priča, dijalozi i gluma. Ona sisata plavuša je zakon s onim svojim "glasićem", to vam mora staviti osmjeh na lice, Moranis je neuvjerljiv po običaju, Steve Martin je zakon, praktično je "ukrao" film, a u manjoj ulozi briljira i "razigrani" Bill Muray, biljka je lijepo dizajnirana i baš je kul. Dakle, samo da su izbacili pjevanje i malo "potamnili" atmosferu, ovo je mogao biti sf/horror remek-djelo! E ovdje bi dobro došao remake (remake remakea? to još nije bilo... valjda!) ali da ga radi recimo Miike ili Reimi.

Čika zubar

I Frank Oz je dobar redatelj i zajebant isto, čak je i u ovaj family movie ubacio scenu komadanja ljudskog tijela sjekirom (vidi se samo sjekira, ali scena je efektna).

I tako proizlazi da je film tu negdje između, u zlatnoj sredini, a opet bolji je od prosjeka, pa mu evo:

Ocjena:5,5/10 (vrijedi ga pogledati, a ako niste alergični na beketanje svakih 5 minuta dodajte +2 boda!)

Trivia: The bizarre equipment used by sadistic dentist Orin Scrivello has made numerous appearances in other Warner Bros. productions, notably as Jeremy Irons' gynecology tools in Dead Ringers (1988) and as the Joker's plastic surgeon's tools in Batman (1989).

Nema komentara: