ponedjeljak, lipnja 12, 2006

Tokyo Fist (1995)

(r: Shinya Tsukamoto, originalni naslov: Tokyo-ken)

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je japanski "Fight Club", samo s drugačijim podtekstom (if any) i pričom o boksu kao izlikom za prikazivanje nasilja.

A o čemu se tu radi?

Tsuda koji prodaje osiguranje i živi sa svojom djevojkom, jednom prilikom naleti na svog starog školskog kolegu Kojima koji je sada boksač, a s kim dijeli sjećanje na jedan potresan događaj iz školskih dana kojeg se ne želi podjećati i zato ga želi izbjeći, ali Kojima je uporan, i već ga sutra dočeka kod kuće, veselo čavrljajući s njegovom djevojkom Hizaru. I sad neću baš sve otkrivati, ali uglavnom znate kako to ide, Tsuda je dobar dečko, a Kojima ima mišiće...

Film i nije krvav kako sam očekivao, prati ga glas kao jako brutalnog i krvavog filma - ali nemojte misliti da je ovo family movie. Ima tu par dobrih scena pucanja lubanje, lomljenja nosa, čupanja rinčice iz bradavice (kao seksi predigra!:-) itd, ali film je uznemirujuć zbog fenomenalne "bolesne" atmosfere i odličnog kadriranja, pogotovu scena u ringu, filteri se koriste na veliko i opčenito redateljev "potpis" je dubok i pisan krupnim slovima. Žao mi je što sam ga pogledao u jadnom kino ripu, jer je film prije svega vizualan, ali sumljam da ćete ga IKAD vidjeti u videotekama.

Image Hosted by ImageShack.us

Film nije za svačiji ukus, ali bih ga svakako preporučio svima koji žele pogledati nešto drugačije i pomalo pomaknuto, ljubiteljima nasilnih krvavih filmova - like myself - ovo je zabava ugodna oku:-)

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 7,5/10

(inače ne volim ove "polovične" ocjena ali šta se može, nije baš za 8, ali kako već rekoh rip je OČAJAN! tako da ako ikad nabavim original dvd, možda bude kakav update)

Image Hosted by ImageShack.us

Quotes:

[Tsuda has just been beaten nearly to death]

Tsuda: At least I don't have any problems staying awake anymore.

Nema komentara: