četvrtak, lipnja 15, 2006

The Skeleton Key (2005)

(r: Iain Softley)

fina leđa

Uvijek sam volio horrore o duhovima i nekako dijelom i vjerujem da tu ima nešto. Ovaj film ne donosi ništa novo u žanr, ali jednostavno nisam dugo gledao dobar ghost horror pa mi se vjerovatno i zato svidio, a vjerovatno i zato što konačno nakon dugog vremena imamo scenu gdje zgodna cura (jebozovna Kate Hudson, koja nije ni anoreksična ni plastična) u gačicama ide istraživati "čudne zvukove" u gluho doba noći i jebeno dobru scenu pod tušem (mada se ne vidi ni pola sise, scena je prejebena i morao sam je pogledati još jedanput nakon kraja filma:-)

pola sise

A priča?
Mlada njegovateljica razočarana poslom u nekoj ustanovi prihvaća posao njegovanja nekog oduzetog starca negdje u nekim močvarnim vukojebinama (kad sam to vidio pomislio sam da je riječ o slasheru i da će je tamo sodomizirati neki mongoloidi, što se nažalost ne desi:-) KAd tamo dođe dočeka je "topla" dobrodošlica, žena od starog je "starog južnjačkog kova" pa ne može zanmisliti zgodne mlade plave cure u ulozi negovateljice koja mora dizati oduzete ljude, svašta! I tako malo pomalo redatelj nas nenametljivom kamerom i mirnim kadrovima uvodi u zanimljivu priču, koja ima dobar twist na kraju. Više neću otkrivati da vam ne upropastim gledanje.

Zaključak
Film sigurno nije od najboljih u žanru (ako se stvarno želite naježiti pogledajte The Others) ali je zanimljiv i "lako" se gleda, nema puno nelogičnih i glupih scena (neke scene se tek nakon završetka filma čine nelogične i nerealne, ali bitno da su postigle željeni efekat, film ionako nije za ponovljeno gledanje), kadrovi i režija su dobri, u par scena je moglo i bolje ali nemam većih prigovora.

Preporuka?
Svakako pogledati, preporučio bi ga čak i onima koji ne vole horrore, jer nije posebno strašan, a nema ni puno onih nelogičnosti koje mogu pretrpjeti samo najzagriženiji horror fanovi;-) Dakle, ako vam se svidio The Others, vjerovatno će i ovaj, mada je puno slabiji u svakom pogledu.


Ocjena: 7/10 (oh, zašto, zaštoo?!...ne pokazaše sisu Kate Hudsonice?!?)

Nema komentara: