utorak, travnja 24, 2007

Ab-normal Beauty (2004)

(r: Oxide Pang Chun; orginalni naslov: Sei mong se jun)

fina
[i] Zašto upisati tečaj slikanja aktova? Glupo pitanje! [/i]

Evo nam i jednog novovalnog kineskog horrora, začudo nije kopiran j-horror standard.
Kada bi pročitali samu priču odmah bi požurili da ga uzmete: dvije zgodne studentice - lezbe, bave se fotografijom, jedna slučajno svjedoći automobilskoj nesreći, a slučajno joj se u ruci nađe i fotoaparat pa uslika unesrećenog jadnika, to je toliko uzbudi i fascinira da postane opsjednuta fotografiranjem smrti, odnosno preciznije, onog trenutka odmah poslije smrti, te malo pomalo poludi, što naravno izludi njezinu slatku partnericu, a onda je tu još i neki manijak koji joj se želi dopasti snimajući se kako mlati zgodne mlade studentice...

sisa
[i] Ah, nešto božanstveno. [/i]

Da, priča ovako na papiru zvuči odlično, ali zaboravljate (neosnovana pretpostavka autora ovih redaka) da je riječ o KINESKOM a ne japanskom filmu, tako da nema NIJEDNE scene lezbo seksa, curama nije dopušten ni običan poljubac, čak ni dodirivanje, ali svejedno i ovako, sama insuacija je sigurno bila dovoljna da film bude zabranjen u Kini. Također su i scene mlaćenja mladih djevojaka preblago prikazane, krv je također vrlo pomno dozirana, što bi bilo ok, da je riječ o psihološkom horroru, ali ovako... film izgleda kao da ga je radila neka feministkinja! -Šteta.

Umlačena
[i] Lanci su mogli biti i čvšće zategnuti [/i]

Film je ipak gledljiv, daleko od toga, redatelj ima par dobrih rješenja s kamerom, te u par kadrova pokazuje da ima tipičnog HK stila snimanja akcije u genima - šteta što se onda odlučio na horror žanr. I kad se sve zbroji i oduzme, film je svakako iznad prosjeka, znači vrijedi ga pogledati, ali ne očekujte vruće lezbo igrice.


Ocjena: 6,5/10

Nema komentara: