utorak, travnja 24, 2007

Picking Up the Pieces (2000)

(r: Alfonso Arau)

 Woddy Allen i motorka
[i]Woddy Allen in: The Texas Chain Saw Masacre[/i]

Čim sam vidio Woody Allana na popisu glumaca uzeo sam film. Dobro priznajem pročitao sam i rečenicu dvije opisa - što inače rijetko činim, ali kako za film uopće nisam čuo morao sam. Dakle, priča ide otprilike ovako: mesar (Woody Allan) ubije i na sedam dijelova raskomada svoju nevjernu suprugu, odveze je čak u Meksiko te je tamo zakopa (zašto sve dijelove zajedno??), ali putem mu ispadne jedna njezina ruka, na koju se saplete jedna slijepa žena iz obližnjeg gradića te progleda! Odmah uzme ruku i odnese je u gradić - El Nino:-) te je tamo uskoro proglase za čudotvornu ruku Djevice Marije! Napomena: ruka je ostala ukočena dok je kurva pokazivala srednji prst!:-) A tu je i katolički svečenik koji se, za divno čudo, ne seksa sa dječacima nego s lokalnom kurvom (najljepšom ženom u gradiću!)

siseeee
[i]Samo dekolte, nema toplesa[/i]

I sve to zvuči dobro, ima dobrih fora na račun katoličke crkve i vjere (šta da je Isus dobio samo zatvorsku kaznu? da li bi ipak nastalo krščanstvo?) i u biti film je dosta zabavan za gledanje, samo je mogao biti mnogo bolji da se režije uhvatio sam Woody Allen, film i ima taj njegov neki štih, dosta tog "židovskog" humora, apsurda i ludih obrata. Još jedan minus je i ostatak glumačke ekipe - tu su i Andy Dick (to je onaj tip što kopira Tom Greena) i dosadni David Schwimer (Ros iz Prijatelja) kao svečenik(!) te poslovično iritantna Dadilja.

samilosno
[i]Što li će od Gospe poželjeti patuljak kojega zovu "Mali Princ" - ali ne zbog visine? [/i]

Zaključak: znači dobra priča, malo nedorađen scenarij, loša režija, gluma i loš casting (osim Woody Allena koji je kao i uvijek zabavan - čak i kad izgovara tekst koji i nije tako smiješan). Dakle, zabavan film za pogledati ali ne očekujte previše - ustvari bolje ne očekujte ništa pa se nećete razočarati!

Ocjena: 6/10 (+1 jer volim zajebanciju na račun katoličke crkve:-)

Nema komentara: