nedjelja, travnja 22, 2007

The Odd One Dies (1997)

(r: Tat-Chi Yau; orginalni naslov: Liang ge zhi neng huo yi ge)

pušač

Dakle, ovo je priča o mladiću koji je malo čudan, a naslov govori ostalo;-) Da je dečko malo čudan vidimo već u prvoj sceni. Kockarnica, nekakva igra s pločicama (Mahjong), tip gubi pa poludi i prevrne stol. Banda, mafijaši kako god hoćete, uglavnom vlasnici kockarnice to vide, izvuku ga van i dobro ga iscipelare, te mu još i razbiju flašu o glavu. "Nemoj da te više vidim na mom teritoriju" poručuje mu glavni, šef i oni ulaze nazad u kockarnicu dok se mladić previja u bolovima i drži se za razbijenu glavu. Oni se smještaju na svoja mjesta, kad li... mladić ulazi u kockarnicu kao da ništa nije bilo i sjeda za stol!

Kasnije uglavnom slijede varijacije na ovu scenu i malo po malo moramo priznati da je mladić tvrdoglav!

Uglavnom dosta zbunjujuć film, vizualno je ugodan za gledanje, redatelj je odličan, pogotovu u akcijskim scenama koje su odlično snimljene s "kamerom iz ruke", ipak ima previše scena trčanja koje su pomalo zamarajuće, i šteta je što film nema bolju priču.

I da spomenem da osim par dobrih scena cipelarenja i razbijanja boca o glavu, u filmu možete vidjeti i nekoliko scena rezanja prstiju na rukama (jest da je malo čudno kako se prsti režu lako kao hrenovke, ali lijepo je za vidjeti!:-)

A ima i nešto (crnog) humora, tako da sve u svemu film i nije gubitak vremena.

fina konobarica:-)

Konobarica...

Preporuka: film je u biti više "umjetnički" nego tipično HK akcijski, što se vjerovatno neće svidjeti većini, ali opet tko traži zanimljiv, malo pomaknut film za pogledati s "The Odd One Dies" neće puno pogriješiti.

Ocjena: 6,5/10

Nema komentara: