subota, travnja 21, 2007

Return of the Living Dead III (1993)

(r: Brian Yuzna)

Mrtvi se i po treći put vraćaju. Ovaj put s još manje (namjernog) humora. Opet su tu stari motivi: vojska, teenageri, plin koji oživljava mrtve i... zombiji, naravno.

Vrući poljubac

Glumci su očajni, ali srećom na onaj dobar način, priča je zanemariva. A režija? Yuzna je čini se prije ovoga gledao gomilu sapunica jer je stvarno pretjerao s (pre)krupnim planovima. Prava akcija počne tek u zadnjih pola sata, do tada mi je drijemež omela samo pokoja jako dobra gore scena. E, ali onda kreće ono pravo! Cura glavnog glumca da bi se suzdržala od jedenja njegova mozga krene sa vrlo kreativnim samoozljeđivanjem, jer navodno bol joj pomaže da ne misli na glad, whatever, bitno je da su scene odlične, konačno joj vidimo sise i to još ovako lijepo ukrašene.

probušene bradavice

Nije li slatka?

Nemojte misliti da je to sve, ima tu jedan tip koji "poraste" pola metra kad mu dotična malo isčupa kralježnicu (teško je opisati tu scenu, jednostavno se mora vidjeti, kiropraktičari na ovo sigurno padaju u nesvjest!), tip kasnije ipak hoda normalno, čak i ispušta neke zvukove! Tu su i stari "odmrznuti" zombiji koji izgledaju odlično. I još pokoja delicija. Mislim svaka čast timu koji je radio specijalne efekte, nadam se da su dobili oskara te godine;-)

Svakako je dobro što su uzeli Yuznu za režiju (unatoč gornjoj kritici!), jer je on uspio ubaciti barem taj specifično svoj trashy look i odlične (nepotrebne) gore scene, i film je svakako pomak naprijed u odnosu na dosadni [LINK=http://negativni.blog.hr/arhiva-2007-01.html#dan6]drugi nastavak[/LINK] serijala.

Nožićem prijeti kraljici samoozljeđivanja!

Zakon mi je ova scena! Kao da ne vidi žensku na šta lići ovaj "opaki" "razbijač" ide joj prijetiti tim nožićem! Jebeni priceless!:-))

Zaključak

Uglavnom, kad se sve zbroji i oduzme film i nije gubitak vremena, šteta je samo što gore fest ne krene ranije.

Ocjena: 5,5/10

Quotes:

Curt Reynolds: Julie, are you eating him? You should stop it.

a tek:

Curt Reynolds: I liked you when you were...the way you were before.

E ovo je prejebeno!

Nema komentara: