ponedjeljak, travnja 23, 2007

Los Sin nombre (1999)

(r: Jaume Balagueró)

manijak, manijak...

E ovakve filmove ne volim!

Početak je dobar, što bi se ono reklo obečavajući. Mada se na omotu DVDa hvale da film podsjeća na "Seven", meni je početak više kao "Jennifer 8".

Dakle, policija pronalazi leš djevojčice brutalno mučene kiselinom, iglama i tko zna s čime još, leš izgleda nevjerovatno stvarno, odvratno i gadno, upravo kako treba, stvarno uznemirujuće, a još nas muče i sa par krupnih planova na obdukcijskom stolu. ("pogledajte zubi su joj razbijeni da je se ne može identificirati")

Slijedi scena s roditeljima koje policija naziva da dođi vidjeti da li je to njihova curica (kraj leša je nađena ogrlica s imenom). Scena je odlična samo da nije cheap klavirske glazbe u pozadini. A onda sve polako krene nizbrdo.

a onda nizvodno

Scenarij izgleda kao da je sklepan od 3 različita, ali bez dorađivanja. Dosta scena je nepotrebno, nelogično i glupo, a o zapletu da i ne govorim! Jako me smetaju i one ubačene scene ubrzanog kretanja djevojčice, koje nemaju apsolutno nikakvog smisla ili važnosti za radnju! Do sredine filma sam još i očekivao nešto, rasplet i kraj koji će popraviti sliku, ali ovaj film ima možda i najdebilniji kraj IKADA zabilježen na filmu! Jebeno nevjerovatno!

Ne mogu vjerovati da nakon onako dobrog početka mogu toliko sjebati film!

Preporuka: samo za ljubitelje sapunica!

Ocjena: 2/10 (2 boda zbog početka, naravno)

Nema komentara: