četvrtak, travnja 26, 2007

House of Wax (2005)

(r: Jaume Collet-Serra)

Zli nož
Voliš noževe? :-)

House of Wax sigurno nije jedan od najboljih horrora i sigurno ga se za par dana neću ni sjećati, ali bitno je da se nisam živcirao gledajući ga:-)
Naprotiv bilo je čak i zabavno.

Početak baš i nije obečavao, već s prvim kadrovima počela je "Minerva" od Deftonesa, i mada su mi oni jedan od dražih bendova ipak ne volim čuti njihove pjesme u horrorima. To jednostavno razbija atmosferu. Ali u House of Wax srećom glazba i nije toliko forsirana, puste po 10-15 sekundi neke pjesme samo da bi je mogli staviti na soundtrack, koji naravno dobro promovira film, jer poznato je da tko sluša new breed i metal gleda samo slasher horrore.

skoro pa sisa
Prepoznajete li ovaj torzo?

Dijalozi u filmu nisu loši, a ima čak i par dobrih fora (Paris Hilton, puši crncu dok ovaj vozi, skuže ih njihovi prijatelji iz drugog automobila i zajebavaju je: "Ma ne, tražim labelo. Ah evo ga!" i kada je brat glavne glumice rekao njezinom pičkastom dečku: "Šta si rekao frizeru? `Hoću frizuru kao He-man´!?":-)

Radnja teče bez nekih većih nelogičnosti i u biti jedini, ali veliki minus filma je što je "uvod" razvučen i predug. U biti skoro sat vremena se ništa ne dešava - grupa mladih skrenu s ceste i odluče tu prenočiti... Moglo se to ipak malo skratiti!

A kad akcija krene, stvarno krene. Scene ubijanja su odlično snimljene, dakle dobro oglumljene, s dobrim efektima i odličnim zvučnim efektima. Paris Hilton ima lijepu smrt (pokazuje da ipak ima mozga u glavi;-), ali najbolje mi je kako je najebao "He-man" i ono rezanje prstića. Genijalno!

prstić
1, 2, 3, 4... a di je peti??!

Dakle da zaključim, film je puno bolji nego što sam očekivao da će biti. U biti očekivao sam smeće poput npr. Valentine. Nema puno nelogičnosti, što je velik plus, priča je ok, za slasher i ne treba bolje, jedino da je bilo više scena ubojstava. Trebali su napraviti da umjesto njih 5 u gradić dođe cijeli autobus!:-)

I malo me je iritirala ona scena na kraju s topljenjem voska. Dosadne su mi već te scene "na rubu", kada glavne likove samo korak dijeli od smrti, ali se ipak ležernom šetnjom izvuku živi i zdravi.

Preporuka: za ljubitelje slashera i mrzitelje Paris Hilton.

Ocjena: 6,5/10 (premali bodycount za veću ocjenu)

Nema komentara: