ponedjeljak, travnja 23, 2007

Assault on Precinct 13 (2005)

(r: Jean-François Richet)

srbi svi i svuda

Ni Carpenterov orginal mi se nije baš svidio pa nisam ništa očekivao ni od ovog remakea. Iako je film bolji o većine akcijskog smeća koje nam Hollywood servira zadnjih godina ipak nije ništa posebno. Priča je stvano zanimljiva i orginalna (barem je bila u orginalu:-) - zamislite: napad na policajsku postaju! E to se ne viđa svaki dan!

Film vrijedi pogledati i zbog par zanimljivih stvari: već na početku u uvodu budući glavni junak pregovara o kupnji droge sa srpskim dilerima! Jeboteled! Rusi su totalno passe!:-) A tu je i par odličnih krvavih napucavanja (nažalost samo na početku) što je lijepo za vidjeti. Glumci su također ok, nisu naporni i dijalozi su dobri. Od glumaca bi izdvojio (veliku;-) legendu b-akcijaša Briana Dennehyja i jebozovnu Dreu de Matteo (koju znamo iz Sopranosa, ali ni ovdje joj ne vidimo sise!)

<st1:PersonName productid=LA PD Blue" />

Još bi morao istaknuti da me jako živcirao prikaz lika Bishopa kojeg glumi Laurence Fishburne, mislim stvarno! riječ je o poznatom copkilleru, beskrupuloznom (ali uglađenom:-) manijaku, a on na kraju ispadne totalna pičkica! (ajd neću sada u detalje da ne upopastim "iznenađenje", ali mislim stvarno...)

Moram ponovno pogledati original da se malo podsjetim.

Preporuka: preporučujem nezahtjevnim ljubiteljima akcije.

Ocjena: 5,5/10

Nema komentara: