nedjelja, travnja 22, 2007

Dark Water (2005)

(r: Walter Salles)

Jebica

Baš me zanima kako bi mi film izgledao da nisam pogledao japanski original.

Ovo je naravno američki remake. I naravno da je jedan od bespotrebnijih i besmislenijih remakeova. Zašto raditi remake filma koji je u orginalu odličan, da ne kažem gotovo bez mane? Da se zgrnu pare, naravno. I da glupi ameri ne moraju čitati titlove. I da likovi budu amerikanci, pa da glupi ameri uopće budu zainteresirani za film. Glupi ameri...

Priča

Dark Water je priča o jednoj nedavno rastavljenoj majci koja očajnički želi zadržati svoje dijete (prihvaća "loš" posao - čak je i gospođa koja je zadužena za primanje novih djelatnika upozori da je ona "predobra" za njihovu jadnu i dosadnu firmu! ali šta će, mora zbog male, uzima i tablete za smirenje, te za spavanje, sve da bi bila što smirenija i bolja majka, a čak i često pravi njezino omiljeno jelo - "hamburger sa sirom"!) i sve bi bilo ok da tu nije otac djevojčice koji je izluđuje jer također ne želi dignuti ruke od svoje djevojčice! Što će se desiti? Tko će dobiti skrbništvo? Da li je bitno što je otac bogatiji i ima stan u kojem nema vlažnih stropova s kojih kaplje prljava voda? I što je mirniji i staloženiji od majke? Čak i bez pilula za smirenje? Ili mu to ništa ne pomaže jer je majka glavni "pozitivni" lik filma? Saznajte!

A tu je i jedna obiteljska tragedija koja uključuje jednog evil Rusa!

*SPOJLER*

Najgluplji mi je dio kad glavna glumica iz tko zna kojeg razloga zaključi da bi trebala otiči na krov i poviriti u spremnik vode. U originalnom [LINK=http://negativni.blog.hr/arhiva-2006-05.html#dan16]Dark Wateru[/LINK] je to dosta logično jer joj se pojavljivala mrtva djevojčica i imala je vizije nje kako pada u taj spremnik, a ovdje vizije počnu kad se ona uhvati rukom za prvu prečku ljestava što vode do vrha spremnika s vodom. Totalno glupo! Cijeli taj dio s mrtvom curicom je onda trebalo skroz izbaciti i napisati kompaktniji scenarij, e ali to onda ne bi bio [LINK=http://negativni.blog.hr/arhiva-2006-05.html#dan16]Dark Water [/LINK] i film ne bi mogao zaraditi na slavi originala.

*KRAJ SPOJLERA*

Dobre i loše stvari

Dobro je što nije sve objašnjeno na kraju, što je prava rijetkost za Hollywood.

Ali s druge strane izbačene su sve horror scene, jer kao ovo je ozbiljna drama, što je totalno debilno, original i je bio tako dobar zbog tih (par) sitnih ali bitnih horror elemenata. Znači šta nam ostaje u remakeu?

Slaba karakterizacija likova i nedorađen scenarij. Film sam jedino i gledao cijeli jer sam sve čekao da vidim kako će ameri napraviti one scary scene s mrtvom curicom - a kad tih scena nije ni bilo naravno da sam popizdio!

Dobro bit ću pošten pa pohvaliti dobru glumu, Jennifer Connelly je odlična, samo je u par scena pretjerala, ostali su bili dobri, ali na onaj način kad kažete, Tim Roth je bio fora u ulozi onog odvjetnika, ali ipak vidite Tim Rotha u ulozi nekog tamo odvjetnika, a ne nekog tamo odvjetnika, razumijete? Nema veze.

Ocjena: 4/10 (Film ipak nije dobio 0 jer me je držao zainteresiranim - sve dok nisam skužio da se na kraju ipak ništa neće ni desiti(!!), jer u njemu glumi Jennifer Connelly i Tim Roth, i jer je dobro režiran - mada je kopiran Nakatain stil!)

Nema komentara: