utorak, travnja 24, 2007

Red Eye (2005)

(r: Wes Craven)

Avijonu slomiću ti krila!

Film me ugodno iznenadio!
Wes Craven se dobro snašao u žanru psihološkog trilera, mnogo bolje nego li sam očekivao. Atmosfera filma je odlična, priča, iako tipično hollywoodski tijek radnje, se dobro razvija i u biti nema praznog hoda ili nepotrebnih kadrova, scenarij je dobar, dobro je što nema "objašnjavanja" zašto su oni tipovi to planirali, nego se sve fokusira na radnju oko glavne junakinje što mi se jako sviđa.
Wes Craven, moram ga još jednom pohvaliti, je napravio odličan posao, ima čak i svojevrsni hommage Scream serijalu (glas poslije uboda olovkom:-) i par scena kada nas pokušava navesti na pomisao da će se film ipak pretvoriti u tipičan slasher, pohvalio bi i odličnu montažu jer je dinamika filma stvarno odlično pogođena, a kadrovi se ne izmjenjuju svaku sekundu kako to inače biva u hollywoodskim blockbusterima.
Priču vam neću otkrivati a i preporučio bi vam da ne čitate opis radnje filma jer ćete si pokvariti užitak gledanja.
Jedini minus filma je taj tipični tijek radnje, ima par odličnih orginalnih detalja koji ga izvlače iz gomile, ali ipak bi volio da je završilo puno drugačije. Ni riječi više, i ovo je previše!

Preporuka: svakako pogledati.

Ocjena: 7/10 (bod manje zbog navedenog minusa)


Trivia: Wes Craven got married in the middle of shooting.

Nema komentara: